Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu
Steel-Edge.sk Menu

Strom života

12. 11. 2020

S motívom či obrázkom stromu života sa väčšina celkom nepochybne už mnohokrát stretla. Ak sa pozorne pozrieme, nosia šperky s týmto symbolom rad našich kamarátov, alebo známych. Sú ľudia, ktorým sú šperky so symbolom stromu života niečím sympatické a blízke, iným zase symbol stromu života nehovorí vôbec nič.

Strom života má svoj pôvod v časoch veľmi dávnych, v ktorých bol predmetom uctievania a modlitieb. V týchto dávnych dobách bol symbolom duchovným, náboženských a mytologickým. Každý strom je vlastne centrom života, v ktorom sa spája všetko živé. Strom života je tiež zdrojom energie pre všetky živé tvory, ktorí na ňom závisí buď priamo, alebo nepriamo.

Strom života prepája všetko živé - to je základný význam tohto symbolu. Pokiaľ máte rešpekt a úctu k ostatným ľuďom a tvorom nemôže vám byť symbol stromu života cudzie.

Strom života ako biblický podtext - mnohé náboženstvá aj kresťanstvo zmieňujú práve strom života, aj keď pochopiteľne v rôznych formách. So symbolom stromu života sa možno stretnúť už v starom Egypte, alebo čínskej mytológii, kedy strom života predstavuje niečo božského a nadprirodzeného.

Kresťanstvo sa zmieňuje o strome života v Biblii, ako o strome ktorý mal rast v Rajskej záhrade blízko stromu poznania. Nie je možné sa išlo vlastne o jeden a ten istý strom? Niektorí sa sa prikláňa k záveru, že áno. Rad kresťanov považuje za strom života samotný kríž a je pravdou, že mnohé motívy kríže sú zdobené prvky nápadne pripomínajúce strom života.

Pridať nový komentár

Komentáre

Nebol pridaný žiadny komentár.