Preskočiť na kategórie produktov Preskočiť na košík Preskočiť na navigáciu
Steel-Edge.sk Menu

Články

Hodnotenie kvality prírodných riečnych perál

4. 10. 2022

Riečne perly posudzujeme podľa niekoľkých parametrov: tvar, lesk a povrchové chyby. Na hodnotenie riečnych perál sa používá stupnice B - A - AA - AAA.

Starostlivosť o šperky Brosway

29. 6. 2021

Krásne šperky Brosway boli navrhnuté pre každodenné nosenie pri všetkých príležitostiach. Z týchto dôvodov nevyžadujú oceľové šperky BrosWay osobitnú starostlivosť a údržbu, ale aj napriek kvality chirurgickej ocele použitej pri výrobe šperkov Brosway je vhodné venovať týmto šperkom náležitú starostlivosť, ktorá zaistí dlhodobú krásu a lesk šperkov Brosway.

Čo je to IP (PVD) technológie

25. 5. 2021

Iónové pokovovanie je úplne moderná metóda využívaná v celom rade odvetví. Pri výrobe krásnych šperkov a hodiniek z chirurgickej ocele je táto metóda využívaná pre vytvorenie odolných povrchov oceľových šperkov a hodiniek. Prečítaním tohto článku získate základné podvedomia o využití a princípe tejto revolučnej metódy.

 

Šperky Brosway už viac ako 40 rokov

21. 5. 2021

V minulom roku 2019 oslávila spoločnosť BrosWay štyridsaťročnej výročie pôsobenia na trhu s klenotmi a hodinkami. V roku 1979 zakladá Lanfranco Beleggia skupinu Bros Manifatturte's, do ktorej patria značky BrosWay, Sagapo, Rosato a Pianegonda.

Snubné prstene v čase

21. 5. 2021

Tradícia snubných prstienkov je veľmi dlhá.

 

Zlaté šperky

14. 5. 2021

Zlaté šperky s musí byť označené puncom. Označenie puncom vykonáva po kontrole každého zlatého šperku puncový úrad.

Punc vyrazený Puncovým úradom na zlatom šperku je "potvrdením" rýdzosti zlata, ktoré bolo použité na výrobu označeného šperku.

 

  • 585/1000 - 14 ti karátové zlato (Z celkového počtu 1000 časťou zliatiny je 585 častí zlata)
  • 750/1000 -18 ti karátové zlato (Z celkového počtu 1000 časťou zliatiny je 750 častí zlata)
  • 1000/1000 - 24 karátové ryzí zlato (Neobsahuje žiadne prímesi)

Zlaté šperky môžu byť vyrobené:

  • zo žltého zlata
  • z bieleho zlata
  • z ružového zlata

Strom života

12. 11. 2020

S motívom či obrázkom stromu života sa väčšina celkom nepochybne už mnohokrát stretla. Ak sa pozorne pozrieme, nosia šperky s týmto symbolom rad našich kamarátov, alebo známych. Sú ľudia, ktorým sú šperky so symbolom stromu života niečím sympatické a blízke, iným zase symbol stromu života nehovorí vôbec nič.

Strom života má svoj pôvod v časoch veľmi dávnych, v ktorých bol predmetom uctievania a modlitieb. V týchto dávnych dobách bol symbolom duchovným, náboženských a mytologickým. Každý strom je vlastne centrom života, v ktorom sa spája všetko živé. Strom života je tiež zdrojom energie pre všetky živé tvory, ktorí na ňom závisí buď priamo, alebo nepriamo.

Ako zistiť veľkosť prsteňov - návod

7. 4. 2020

Pre správny výber prsteňa je potrebné poznať jeho potrebnú veľkosť. Správnu veľkosť môžete zistiť buď klenotníka pomocou meracích krúžkov, alebo podľa priloženého jednoduchého návodu.

Nameraná hodnota udáva vnútorný obvod prsteňa v mm. Uvedené veľkosti sú vlastne vnútorné obvody prsteňov v mm. Nameriame Ak teda 52 mm, potrebujeme prstienok veľkosti 52.

Pamätajte, že prsteň budete preťahovať cez kĺb a špagát pri meraní príliš neuťahujte. Pri výbere prsteňa širšieho ako 6 mm zvoľte radšej veľkosť o číslo väčšie.

Váš vysnívaný prsteň nájdete tu.

Moderní náhrdelníky Sagapo

27. 9. 2016

Dámske náhrdelníky Sagapo

Hodinky meria čas, čo vlastne?

6. 9. 2016

Čo vlastne náramkové hodinky merajú

Detské náušnice

14. 6. 2016

Náušnice detské

Krásne náramky

13. 6. 2016

Hľadáte náramky na jar a leto